Univerzální kuchařský nůž 120 mm Yaxell Ran Plus - 69 vrstev damascénské oceli Kuchařský nůž japonské značky YAXELL Ran Plus s délkou čepele 120 mm hravě zvládne krájení menších, přesnějších řezů. Je ideální pro mnoho malých úkolů, jako třeba oříznutí brokolice, květáku, vyčištění hub, fazolek a další menší zeleniny. Je velice oblíbený hlavně u žen, které ho v kuchyni používají opravdu na vše. Tento japonský nůž je určen nejen pro milovníky asijské kuchyně, hodí se do každé domácnosti. Díky kratší... Celý popis

Koupit za 3 690 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Univerzální kuchařský nůž 120 mm Yaxell Ran Plus - 69 vrstev damascénské oceli Kuchařský nůž japonské značky YAXELL Ran Plus s délkou čepele 120 mm hravě zvládne krájení menších, přesnějších řezů. Je ideální pro mnoho malých úkolů, jako třeba oříznutí brokolice, květáku, vyčištění hub, fazolek a další menší zeleniny. Je velice oblíbený hlavně u žen, které ho v kuchyni používají opravdu na vše. Tento japonský nůž je určen nejen pro milovníky asijské kuchyně, hodí se do každé domácnosti. Díky kratší čepeli je nůž perfektní na vykrajování, ořezávání zeleniny i na dočištění masa. Vysoká ostrost a hladká čepel krájí mimořádně dobře a díky tomu zajistí, že z dané suroviny neunikne cenná šťáva. Japonská kvalita a ostrost nože vám poslouží opravdu dlouho – výrobce poskytuje záruku 20 let! Nůž ze 69 vrstev damascénské oceli rozhodně patří mezi ty nejkvalitnější kuchařské nože s jakými jsem kdy mohla krájet. Jejich kvalitní zpracování a ostrost je nepřekonatelná. Univerzální japonský nůž má tyto rozměry: délka čepele: 120 mm délka rukojeti: 105 mm celková délka nože: 225 mm váha nože: 170 g Na domácí vaření bohatě stačí 2 - 3 kvalitní nože, které vám vydrží celý život! YAXELL RAN PLUS tenký, lehký a velmi ostrý nůž Čepele nožů Yaxell se zahřívají v peci na velmi vysokou teplotu a potom jsou zakalené ledem. Poté jsou opět tvrzené s použitím vysoké teploty, aby čepel byla pevná, odolná a s dlouhou životností. Současně zajistí, toto speciální tepelné zpracování, odolnost ostří vůči korozi. Trvanlivé dlouhé ostří je výsledkem postupného ostření pod úhlem 10 - 15 stupňů. Plocha čepele každého nože se brousí ručně, což je pracnější a náročnější. Prvotřídní systém provozní kontroly zaručuje nejvyšší kvalitu každé položky opouštějící závod v Japonsku. Japonské nože nalézají celosvětové uznání a společnost Yaxell patří mezi pět největších výrobců nožů na světě. Každý nůž je originál, na světě neexistují dva naprosto stejné. Takový originální kousek můžete mít doma i vy! ZÁRUKA 20 LET Každý YAXELL nůž je dodáván v černé dárkové kazetě, která rovněž zaručuje, že se nůž při dodání nepoškodí. Dodavatel na nůž poskytuje záruku 20 let! DETAILY SKUTEČNĚ OSTRÁ ČEPEL Čepel nože, která je ozdobena ručně tepaným logem "Kiritsuke" v japonštině, se skládá ze 69 vrstev damascénské oceli s enormně odolným jádrem z nerez oceli VG 10 o tvrdosti HRC 60-61. Japonská ocel VG 10 je považována za "super ocel" s následujícím materiálovým složením: 1% C, 15% Cr, 1% Mo, 0,2% V, 1,5% Co. RUKOJEŤ Rukojeť, s ručně tepaným logem na jejím konci, je vyrobena z černé plátnové micarty, uvnitř je voskově odlévaná rukojeť z nerez oceli. Má skvělý ergonomický tvar, příjemně se drží a ani mokrá neklouže. Micarta je odolný robustní materiál, který vzniká laminováním plátna a pryskyřice. Micarta nevydává žádné pachy a přetrvá léta beze změny hmotnosti či objemu. investice na celý život Není nutné mít v kuchyni celou sadu nožů, stačí mít 2 až 3, ale o to kvalitnější. Tento typ nože, Yaxell Ran Plus, se rozhodně řadí mezi univerzální a měl by patřit do užšího výběru nožů pro domácí i profesionální použití. Kvalitní nůž je dobře vynaloženou investicí a když se o něj dobře pečuje, vydrží vám na celý život. PÁR PRAKTICKÝCH RAD A TIPŮ Nůž udržuji ostrý. Naostřený je bezpečnější než tupý, jelikož se při krájení vyvíjí menší tlak. Nikdy nezkouším ostrost nože přejížděním prsty po ostří. V tom případě garantuji pořezání. K ostření japonských nožů Yaxell se nesmí používat ocilka! Na ostření svých japonských nožů používám jenom originální brusku. Vroubkované nože na pečivo se ostří jenom u profesionála. Na krájení s japonskými noži používám pouze dřevěná nebo plastová prkénka. Nůž není sekáček, a proto ho nepoužívám k sekání potravin, ke krájení masa s kostí nebo mražených potravin. Nikdy bych nepoužila nůž na otevírání plechovek, láhvi nebo jako šroubovák. Mohla bych nenávratně poškodit čepel a na to se záruka nože nevztahuje. Nenechávám na čepeli dlouho zbytky potravin a po použití ho hned omyju. Zejména kyselé potraviny jako citron či zbytky hořčice mohou způsobit nepatrnou ztrátu lesku čepele. Čistím ho pod tekoucí teplou vodou běžným saponátem a osuším kuchyňskou utěrkou. Pokud se na čepeli vyskytnou nějaké skvrny, pokusím se je vyleštit neabrazivní leštěnkou na kov (používá se na nerezový příbor). Nůž skladuji nejlépe na magnetické dřevěné desce nebo v dřevěném stojanu. V zásuvce mezi ostatními noži a kuchyňskými pomůckami může dojít k poškození čepele. Nedávám mýt do myčky na nádobí! Damascénské oceli to neublíží, je tavena za vysokých teplot, ale rukojeť nože by v myčce hodně trpěla, a to nechci. Na ochranu čepele při přenášení nože používám originální magnetickou dřevěnou krytku. Dávám pozor na ostatní, hlavně na děti, aby se nepořezali a nůž nenechávám na okraji pracovní desky nebo stolu. Podívejte se, jak vypadá
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Yaxell
Barva Černá
Délka ostří 12 cm